Ето кои са новите правила при глобите за паркиране в София

Санкциите ще бъдат налагани след като инспекторите снимат номера на автомобила

Ето кои са новите правила при глобите за паркиране в София | StandartNews.com

Над 30 000 глоби за неправилно паркиране в София е наложил Центърът за градска мобилност за първите 6 месеца на 2022 г. Това съобщи зам.-кметът на Дончо Барбалов. Той допълва, че санкциите вече могат да се видят от собствениците на моторни превозни средства в общинската данъчна система още в деня на нарушението.

„Проверка за наложени от ЦГМ санкции се прави на електронната страница, на която се показват и дължимите местни данъци и такси. На следващия ден наложената санкция ще е видима и в системата на НАП“, обяснява Барбалов. Тази електронна услуга е нова и е разработена съвместно между Столичната община, ЦГМ и “Информационно обслужване”.

Санкциите ще бъдат налагани след като инспекторите снимат номера на неправилно паркирания автомобил и той бъде електронно разпознат. Ръчно въвеждане на данните на МПС-то няма да е възможно, за да се избегне възможност за човешка грешка. Глобите могат да бъдат заплатени онлайн през сайта на Столичната община, чрез банкови и други финансови институции, както и на каса в районните отдели на “Общински приходи”, съобщава Дончо Барбалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай