Експерти от Фонда: Обвиненията са преувеличени

Експерти от Фонда: Обвиненията са преувеличени | StandartNews.com

Има шанс всички обвинения срещу служителите на Фонда за лечение на деца в чужбина да са силно преувеличени. Това заяви пред Нова телевизия Мария Чернева от Обществения съвет на Фонда. Тя коментира арестите заради корупция от 20 април.

"Нашата версия е, че директорът на Фонда за лечение на деца Павел Александров е очернен", коментира Красимира Величкова от Обществения съвет на Фонда за лечение на деца.

"От 2010 година винаги когато фондът заработи, идват проблеми от здравното министерство. Сложи се лимит за лечението на деца, почина едно дете", каза още тя.

„Пликовете с пари във Фонда за лечение на деца не са факт. Това сещате ли се колко е безумно. Това много намирисва на активно мероприятие и е за сплашване. Има шанс всички тези обвинения да са силно преувеличени", добави Чернева.

Междувременно майката на бебето Делян Христов, за което хората събират пари за лечение, обяви, че шефът на Фонда за лечение на деца се държал арогантно с нея. „Говореше ми на бе, на ма. Упрекна ме, че не съм била толкова активна. Арогантното поведение се преглъща. В случаят аз се боря за живота на детето си, защото с бездействието на институцията шансовете му за живот намаляват", коментира Даниела Христова пред TNS.

Четиримесечното бебе все не може да замине за лечение в чужбина заради проблемите във Фонда. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай