Експерт с драматична новина за свинското месо

Каза какъв е произходът му

Експерт с драматична новина за свинското месо | StandartNews.com

С около 10% е поскъпнало свинското месо в дните около празниците. Това съобщи пред БНР Венцислав Славов, председател на Асоциацията на промишленото свиневъдство.

Въпреки това, свинското си остава една от най-евтините стоки на витрината в магазините.

Едва 30-35% от месото в магазините е българско производство. Останалото е вносно основно от Испания, Франция и Белгия. Сериозен интерес към българския пазар на свинско месо проявява и Румъния в последните няколко месеца, поясни още Славов.

Той беше категоричен, че свинското месо от Европа е проверено и отговаря на изискванията за качество. Въпреки това, българското месо е по-качествено от вносното, най-вече защото стига до магазинната мрежа много по-прясно.

Според Венцислав Славов от Асоциацията за промишлено свиневъдство, друга причина за по-добрия вкус на българското свинско месо е фактът, че фуражите, с които се хранят прасетата са произведени основно в България.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
emmi49
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може------ https://tyny.to/sunex

Откажи