Джипът, убил Милен, бил абитуриентски подарък

Возилото купено с европари

Джипът, убил Милен, бил абитуриентски подарък | StandartNews.com

Джипът, който причини жестоката катастрофа, отнела живота на журналиста Милен Цветков, е бил подарък за абитуриентския бал на 22-годишия шофьор Кристиан Николов от неговата майка Десислава Пешева. Това съобщи БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев гледа под лупа катастрофата, убила Милен

В 18 ч. на Великден дрогираният Кристиян налетя с над 100 км/ч отзад върху спрялата на червен светофар кола на Милен Цветков. Возилото на журналиста отлетяло на 20 метра. Милен издъхна на път за болницата. Шофьорът е в ареста, прокуратурата взе по разпореждане на Гешев случая под специален надзор.

ВИЖ ОЩЕ: Милен Цветков е загинал в жестока катастрофа

Най-вероятно джипът-убиец е бил купен със средства, усвоени по европейски програми, съобщи още БНТ, според която автомобилът е собственост на фирмата на неговата майка. Дружеството на Пешева не е публикувало счетоводни отчети от 2009 г., но въпреки това е усвоило половин милион лева средства по европейски програми. Майката на водача на джипа-убиец пък е съдружник на Миню Стайков и управлява компанията му за винопроизводство в Карнобат. Започва проверка на всичките й финансови активи.

ВИЖ ОЩЕ: Ето кой е дрогираният, убил Милен Цветков (СНИМКИ)

От БНТ съобщиха още, че във видео, заснето година по-рано и качено в онлайн платформа за видеосподеляне, се вижда как автомобилът, причинил катастрофата, преминава на червен светофар на ключово кръстовище в района на НДК.

ВИЖ ОЩЕ: Дани Петканов: Милен ми беше втори баща

Очаква се до часове на 22-годишният Кристиан Николов да бъде повдигнато обвинение.

ВИЖ ОЩЕ: Колеги с разтърсващи спомени за Милен Цветков

На мястото на инцидента няма следи от спирачен път, каза по-рано днес директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев. „Наказанието, което се предвижда за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества, е от 3 до 15 години“, обясни той

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай