Двама от блъснатите ученици са в тежко състояние

Най-тежко ранените момче и момиче на 15 и 17-годишна възраст са настанени в "Пирогов"

Двама от блъснатите ученици са в тежко състояние | StandartNews.com

Остава тежко състоянието на двете деца, пострадали най-сериозно при вчерашният пътен инцидент в София. Лек автомобил блъсна 4 деца в района на стадион "Георги Аспарухов" и падна в канала.

Най-тежко ранените момче и момиче на 15 и 17-годишна възраст са настанени в "Пирогов". При удара те също са паднали от моста.

17-годишното момиче е с тежка височинна травма на кръста и няма никаква чувствителност на ръцете и краката. Опасенията на медиците са, че може да остане инвалид.

Момчето е с открита фрактура на крака и е било оперирано по спешност. Другите две момичета са с по-леки наранявания и остават за наблюдение в спешната болница.

Шофьорът не е пострадал. Според първоначалната информация той е загубил контрол над колата си и така се е стигнало до инцидента.

Изключително тежък и неприятен инцидент. Така коментира в сутрешния блок на Нова телевизия главен инспектор Калоян Драганов от Пътна полиция вчерашната тежка катастрофа в София, при която кола блъсна четири пресичащи тийнейджъри и падна в Перловската река.

Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство, при което ще бъдат доказано механизмите на пътнотранспортното произшествие, обясни главен инспектор Драганов.

Той уточни, че удар между двата автомобила не е имало (шофьорът, блъснал тийнейджърите, твърди че причина за катастрофата е засичане от друга кола – бел.ред.) взети са проби за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.

Към момента няма задържан. Водачът нарушител има четири предишни нарушения, две от които са за превишена скорост, поясни още главен инспектор Калоян Драганов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай