Два дни траур! България се сбогува с патриарх Неофит

От тази сутрин тленните останки на главата на Българската православна църква са изложени за поклонение в храм-паметника "Св. Александър Невски"

Два дни траур! България се сбогува с патриарх Неофит | StandartNews.com

България е в национален траур, сбогува се с духовния си водач патриарх Неофит.

На 15 и 16 март в България е обявен национален траур по повод кончината на патриарх Неофит. Решението бе взето от правителството.

ВИЖ ОЩЕ: Прощаваме се с Апостола на любовта. Големият ни грях пред дядо Неофит

От тази сутрин тленните останки на главата на Българската православна църква са изложени за поклонение в храм-паметника "Св. Александър Невски" в София. В събота в 09:30 ч. там ще бъде отслужена заупокойна света литургия, а опелото ще започне веднага след края на литургията.

Опелото ще бъде възглавено от Негово Свесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей, който пристига със своя делегация от Истанбул.

С литийно шествие тялото на патриарха ще бъде пренесено от патриаршеската катедрала до митрополитската катедрала "Света Неделя", където ще бъде положено и съответно ще се извърши и погребението, съобщиха от Светия синод след извънредно заседание в четвъртък.

Самият дядо Неофит е пожелал неговият последен дом да бъде именно храмът, в който той служеше като Софийски митрополит и където отслужи първата си света литургия като патриарх. От Светия синод са се съобразили с това желание.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Боян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи