"Духовно огледало" и "Джуниър Бенд" откриват Аполония

Фондация „Аполония” и Сдружение „Духовно огледало” са планирали невероятен спектакъл

"Духовно огледало" и "Джуниър Бенд" откриват Аполония | StandartNews.com

Любимият на цяла България ученически духов оркестър от Велико Търново „Джуниър Бенд” ще даде старт на тазгодишната Аполония с грандиозен концерт.  Празниците на изкуството в Созопол се откриват на 28 август и ще продължат до 5 септември.

Фондация „Аполония” и Сдружение „Духовно огледало” са планирали невероятен спектакъл от музикални импровизации за откриването.

Талантливите деца от СУ „Емилиян Станев” от Велико Търново ще имат честта да „отворят” пътя на Аполония 2022 с грандиозно шоу в амфитеатъра на Созопол в неделя. Болярите от Детския духов оркестър „Джуниър Бенд” са замислили едночасов спектакъл, с който ще оставят незабравими усещания в жителите и гостите на града.

По време на Празниците на изкуството близо 90 талантливи деца от цялата страна ще покажат на гостите на Аполония ателиета на открито, в които ще творят пъстри картини върху текстил, стъкло, чадъри и хартия. Зоната в Градската градина на Созопол (пред Централния плаж) ще се превърне в галерия до морето още от 27 август с маси-работилници, на които младежите ще демонстрират тънкостите на сътворяването на невероятни красоти.

Други хлапета ще представят и последните си творения – риби от пъстри мъниста. Красивите и шарени картини, кукли, риби, излезли от вдъхновените детски въображения, са сътворени в летните школи на Сдружение „Духовно огледало”.

По време на летния отдих, съчетан със социалната услуга „Обучения за придобиване на умения” малчуганите и младежите се насърчават да развиват талантите си в различни направления – приложно изкуство, театър, тенис и др. По време на работилниците на открито в Созопол всеки ще може да се спре и да види какви тънкости използват децата, за да рисуват цветя, риби и пеперуди върху стъкло и плат.

Младежи ще покажат и как се правят риби от мъниста. В Градската градина на Созопол ще бъде подредена и най-новата експозиция „Пеперудените чадъри”. Деца от Бургас ще покажат в школа на открито как се изработват пана от вълна. Сдружение „Духовно огледало” е организирало невероятната детска изложба с работилници на живо по време на Аполония 2022. В празниците ще участват около 90 малки таланти и техните преподаватели от цялата страна. Жителите и гостите на красивия ни морски град ще могат да се заредят с пъстрото детско творчество на 27, 28 и 29 август.

Вечерта на 29 август красивите детски творби и невероятната формация „Джуниър Бенд” ще се пренесят на площада в Царево.

Сътрудничеството между Сдружение „Духовно огледало” и Фондация „Аполония” продължава повече от 20 г.

Цветният празник, сътворен от усмивките и талантите на децата, се осъществява в партньорство между Сдружение „Духовно огледало” и Фондация „Аполония” и с подкрепата на Центъра за развитие на човешките ресурси и програма „Еразъм +”. Организаторите канят децата на Созопол и гостите на града да участват в забавните ателиета и да се насладят на концертите и дефилетата на „Джуниър Бенд”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай