ДРОМ на бунт срещу лекарските грешки

ДРОМ на бунт срещу лекарските грешки | StandartNews.com

София. Протест срещу лекарските грешки стяга партия ДРОМ. Шествието е планирано за средата на ноември и ще тръгне от Министерство на здравеопазването. Протестиращите ще минат и през парламента и сградата на Министерски съвет. "ДРОМ вече не е само ромска партия, ние сме отворени за проблемите на всички", подчерта лидерът Илия Илиев.

Според него институцията, която се занимава с проверката на гафовете на доктори не си върши работата. Шефът на ДРОМ съобщи, че Агенцията за медицински одит игнорира представителите на пациентските организации в разследването на случаите. Илиев смята, че Агенцията трябва да стане отдел на здравното министерство. Успоредно с него прокуратурата и ДАНС трябва да разследват грешките на медиците.

"Ако се докаже, че има смърт заради лекарска небрежност, мястото на виновника е в затвора", коментира Илиев. Той смята, че отрасли като здравеопазване, образование и сигурност трябва да залегнат в конституцията. "По този начин ще се пресече възможността всеки един кабинет лесно да променя нашите съдби", каза лидерът на ДРОМ.

Предложенията на партията ще бъдат изпратени на парламента и Министерски съвет. От ДРОМ се надяват да получат подкрепа, както от страна на парламентарните партии, така и от неправителствени организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай