Драма в българския културен клуб в Охрид, какво стана

Информацията за откриването на клуба миналата седмица отново разпали страстите в западната ни съседка

Драма в българския културен клуб в Охрид, какво стана | StandartNews.com

Въоръжен нахлу в българския културен клуб в Охрид „Цар Борис III”, открит преди броени дни. Мъжът, който е македонски гражданин, е нанесъл щети по сградата - счупил табелата и витрини. Крещял "Българи фашисти".

В момента на нападението в клуба били основателите му. Те не са се поддали на провокацията и не са отвърнали на агресията, информира Нова телевизия. На мястото бързо дошли полицаи и спрели нападателя. Не е ясно дали той е задържан.

Информацията за откриването на клуба миналата седмица отново разпали страстите в западната ни съседка. От опозиционната партия „Левица” призоваха за протест по време на откриването. такъв в действителност се състоя. Недоволни хвърляха яйца и камъни по сградата и скандираха: „Българи татари и фашисти”. Демонстрацията беше подкрепена лично от лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Часове преди откриването на клуба депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски съобщи, че незабавно ще внесе в парламента „проектозакон, забраняващ създаването и регистрирането на сдружения, които имат пряка връзка с Третия Райх и фашисткия режим”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай