Драма с българи в Мадрид. Останаха без багаж, намесиха се бюлетини

Черни кутии вместо куфари на самолета

Драма с българи в Мадрид. Останаха без багаж, намесиха се бюлетини | StandartNews.com

Българи останаха без багаж в Мадрид, защото на самолета е трябвало да се натоварят "черни кутии". Това заявиха за "Фокус" ядосани родни пътници, споредкоито на самолета са били качени вместо багажите им, "черни кутии с бюлетини" за изборите на 9 юни.

 

Българска група тръгва на организирана екскурзия от София до Мадрид с полет на "България Еър" насрочен за 22:10 часа в петък вечер.

Когато са на летището, става ясно, че полетът им ще претърпи закъснение с първоначалната информация, че е станала някаква грешка, а след това на пътниците било съобщено, че проблемът е с багаж, който бил допълнително натоварен и трябвало да бъде свален обратно.

Моментът, който вбесява сънародниците ни е, когато забелязват, че от самолета им с влакче се сваля багажът им и на негово място се товарят "черни касети".

По думите на някои от пътниците в тези "черни кутии" имало "бюлетини", които свързват с провеждането на изборите. На мястото също така е имало и представители на "Гранична полиция".

Ето и целия разказ, който Невена Петрова, една от пътуващите за Мадрид, останала втори ден без багаж в испанската столица, сподели пред "Фокус".

"Вчера в 10:10 самолетът ни трябваше да излети от София до Мадрид, отиваме на екскурзия, обаче самолетът се забавя. Първо ни казаха, че имало грешка на полета, след това ни казаха, че са сбъркали някакъв багаж, който предварително са натоварили и ще го свалят, накрая видях как свалиха нашия багаж.

Махнаха го с едно влакче и качиха едни черни касети. Хората казват, че в черните касети имало бюлетини за изборите, аз това не го знам, просто го чух, може и да не е вярно, но видях касетите. Имаше и представители на "Гранична полиция" край самолета.

В 00:00ч., след 2 часа, казаха, че има списък на багажите, които не са натоварени, който иска може да слезе и прочетоха имена, като моето го нямаше. Никой не слезе, разбира се.

Платили сме по 2 300 лв. за екскурзията и когато слязохме на летището, след 3 часа закъснение, се оказа, че и моят багаж го няма макар че не бях в списъка. Казаха ми, че тази вечер ще ни дойде багажът. 15 човека сме без багаж.

Не ни обясниха защо е свален, просто се чу слух, че са качени бюлетини за изборите и са ги закарали в Мадрид, но не знам дали това е вярно, аз го чух като слух, така че не твърдя.

Аз видях кутии, но не съм видяла бюлетини. На летището сме 19 души от групата, които нямаме багаж, чакахме един час, за да ни кажат, че багажът ни го няма. Сега се връщаме от хотела, а вчера се наложи цялата ни група да ходи по магазините да си купуваме дрехи, обувки, тоалетни принадлежности, лекарства, защото ние бяхме с ограничен ръчен багаж”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Рос
преди 3 седмици

Голяма работа, като им забавили малко багажа на 15 души! Случва се всеки ден, понякога дори се губи изобщо, не просто се бави. Много провинциална държава сме, щом изобщо това е новина! Впрочем, и затова се правят застраховки туристически застраховки, специално има клауза за багажите!

Откажи