д-р Димитров: НЗОК не изплаща всичко на болниците

д-р Димитров: НЗОК не изплаща всичко на болниците | StandartNews.com

София. Изплатените средства от НЗОК на болниците, които са публикувани на страницата на Касата, не отговарят на истината. Това каза директорът на болница "Св. Анна" и председател на Асоциацията на работодателите в здравеопазването д-р Димитър Димитров.

Осен това здравнонеосигурените пациенти, преминали през реанимацията на болницата, също са с непреведени средства, допълни директорът.

Средствата, които са предвидени в бюджета на НЗОК за дентални услуги за гражданите, стигат за минимално лечение на 22-30 на сто от хората над 18-годишна възраст, каза д-р Борислав Миланов, председател на Българския зъболекарски съюз след среща с министър Андреева. По думите му няма нито една дентална дейност, в която гражданите да не доплащат, уточни той.

Ако и в следващия Национален рамков договор се заложи същата сума, тогава отговорност за денталното здраве на населението ще носи този, който го е подписал, каза още д-р Миланов. В Надзорния съвет, одобряващ цените и обемите за медицинска и дентална помощ, няма нито един специалист, а освен това решението на надзорниците се постановява и с решение на Министерския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай