Domino’s Pizza с кампания за даряване на кръвна плазма

Инициативата се организира в партньорство с Националния център по трансфузионна хематология

Domino’s Pizza с кампания за даряване на кръвна плазма | StandartNews.com

Domino’s Pizza в партньорство с Националния център по трансфузионна хематология дава началото на нова инициатива, която ще поощрява дарителите на реконвалесцентна кръвна плазма COVID-19. От 08 декември до края на януари всеки, дарил кръвна плазма в НЦТХ, ще получава талон за безплатна пица от Domino’s. Това е поредната стъпка на компанията в подкрепа на борбата срещу коронавирусната пандемия.

Никола Николов, собственик и управител на Domino’s България, коментира:

„Настоящата ситуация налага на бизнеса да покаже не само бърза адаптивност за справяне с динамиката, но и една чисто човешка страна. За нас като компания е важно да бъдем обществено отговорни и непрекъснато търсим начини да дадем своя принос към справянето с кризата и пандемията. През април успяхме да подкрепим УМБАЛ „Александровска“ и подпомогнахме дейността на лечебното заведение в условия на извънредна ситуация. Сега подкрепяме работата на Националния център по трансфузионна хематология и хората, които даряват така необходимата реконвалесцентна кръвна плазма COVID – 19. Вярвам, че с общи усилия – на бизнеса и обществото, ще успеем да преодолеем препятствията, пред които сме изправени“.

Националният център по трансфузионна хематология се намира на ул. Бр. Миладинови №112 в столицата и започва работа от 09:00 часа, като даряването на кръв продължава до преминаване на последния записан за деня. Всеки желаещ да дари реконвалесцентна плазма COVID – 19 може да го направи и през почивните дни с предварително записан час.

Условията, на които трябва да отговаря всеки дарител, може да се видят на сайта на НЦТХ тук.

От Domino’s продължават да спазват стриктно всички хигиенни мерки за безопасност – приготвянето и доставката на храна се извършват спрямо правилата - дезинфекция на работните повърхности, термична обработка на пиците на висока температура, дезинфекция на ръце и работа с предпазни средства. Опцията за "Безконтактна доставка" също остава налична при поръчка и от сайта, и през мобилното приложение след онлайн плащане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай