До часове става страшно! Синоптик каза какво ни чака на Великден

В понеделник започва един по-продължителен валежен период с понижение на температурите

До часове става страшно! Синоптик каза какво ни чака на Великден | StandartNews.com

Синоптикът Петър Янков даде страшна прогноза за времето за Разпети петък и остатъка от празниците.

"През празничните дни ни очакват дъждове. В петък в източните райони ще бъдат между 24-25, а в западните райони ще са между 15 и 18 градуса, придружени с валежи. Средните температури за страната през април ще са между 15-20 градуса", каза той.

По думите му в петък следобед ще започнат валежи, а в северозападните региони дори ще прегърмява.

"Гръмотевици и условия за градушки ще има в северозападните райони. В събота ще се задържи дъждовно, а облачността ще се увеличава много бързо. Тогава виновник ще е и зараждащият се циклон в Централна Италия, който ще премине към Гърция и ще окаже влияние у нас", поясни синоптикът.

Според прогнозата на Янков на Великден също се очакват валежи, а прегърмявания ще има главно в източните и западните част от страната

"В понеделник започва един по-продължителен валежен период с понижение на температурите. Те ще бъдат средно между 14-19 градуса в неделя, а в началото на седмицата ще се повишат слабо до 13-18", отбеляза той. 

"В края на следващата седмица у нас се очакват две хладни вълни. В събота в планините може дори да вали сняг. Изживяхме пролетта през януари месец. Едва след 24-25 април можем да очакваме по-топло време.  Затопляне и по-сухо време ще имаме и през месец май", каза още синоптикът. 

Пред Bulgaria ON AIR Янков подчерта, че валежите ще бъдат често явление по цялото Средиземноморие. В края на следващата седмица се очакват две хладни вълни, очаква се сняг в планините. Повече слънчеви часове ще има в Западна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай