До 6 г. затвор чакат виновника за шахтата убиец

Доказването на престъплението е трудно, но малко хора имат достъп до тези съоръжения, каза адвокат Марковски

До 6 г. затвор чакат виновника за шахтата убиец | StandartNews.com

Продължава да не е ясно коя институция носи отговорност за шахтата с оголени кабели, която учи 16-годишно дете в неделя. Малко хора имат достъп до тези шахти с проводници, в края на краищата, тези съоръжения са част от електропреносната мрежа в града ни, която е част от мрежата на енергодружество. В хода на досъдебното производство ще се изясни кой е допуснал този кабел да стои в тази шахта. Това коментира пред БНТ адвокат Димитър Марковски. За такова престъпление може да се получи ефективно наказание в размер на 4-5-6 години, допълни той.

ВИЖ ОЩЕ: Цинизъм!Никаква отговорност за убитото от ток дете

Според него подобно престъпление не се доказва не лесно, напротив - това е изключително трудно. Стана ясно, че институциите не искат да поемат отговорност, че си прехвърлят топката, обясни Марковски.

Отговорни във всички случаи има, защото преминаването на този проводник е свързано с редица законови и нормативни актове. Няма как този кабел ей така, отникъде да стои в тази шахта, категоричен бе адвокатът. И заяви: „Роднините трябва да получат справедливост, трябва да се търси наказателна отговорност. Недопустимо е в 21 век в центъра на София да загиват деца заради шахта под напрежение.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай