Дилън показва портрети в Лондон

Дилън показва портрети в Лондон | StandartNews.com

Лондон. Боб Дилън е написал над 600 песни през живота си, но неговите творби като художник остават сравнително неизвестни. Националната портретна галерия в Лондон ще се опита да промени това с изложбата Face Value, подготвяна от две години. От 24 август до 5 януари догодина всеки, който се интересува от таланта на музиканта с четката, ще може да я посети. Дилън, който е на 72, рисува през целия си живот, но едва преди шест години той за първи път започва да показва картините си. През 2011 г. негова изложба в Ню Йорк, вдъхновена от пътуванията му в Азия, беше критикувана заради твърде голямата прилика на някои картини с вече съществуващи фотографии. В. "Ню Йорк таймс" дори описва творбите му като "мъртви на стената". Но това не притеснява особено организаторите.

"Винаги съществува известен риск, когато един артист премине от едно поле на изява в друго, но Боб Дилън вече има опит с това. Да можем да видим неговите истории във визуална форма, да позволим на посетителите да създават собствени интерпретации е изключително интригуващо", казва директорът на галерията Санди Нейрн.
Освен създаденото от Боб през годините, показвано и в Копенхаген, и Милано, експозицията съдържа и 12 напълно нови картини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай