Дежа вю! Дерайлиралият локомотив - от Хитрино

Кранове от София вдигат композицията

Дежа вю! Дерайлиралият локомотив - от Хитрино | StandartNews.com

Дерайлиралият водещ локомотив на товарната влакова композиция в Пловдив е същият, който е бил и при трагедията в Хитрино. Това каза пред журналисти окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той посочи, че всички институции работят по случая.

ВИЖ ОЩЕ: Пловдив се размина като по чудо с второ Хитрино

"По разпореждане на главния прокурор след извършване на първоначалния оглед, се очаква на място да пристигне екип от следователи от Националната следствена служба, специализирали в разследване на подобни случаи и инциденти“, каза Румен Попов.

ВИЖ ОЩЕ: Цацаров разпореди разследване за дерайлиралия влак

Трима са били машинистите в дерайлиралата товарна влакова композиция при Централна гара в Пловдив, уточни Попов. Той посочи, че пробите за алкохол и наркотици на машинистите са отрицателни. "Тримата са в добро състояние, без травматични увреждания. Към момента текат разпитите им”, каза Румен Попов.

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ каза, че локомотивите и цистерните от дерайлиралата товарна влакова композиция в Пловдив ще бъдат вдигнати след приключване на огледите. Николов очаква на място да дойдат кранове от София, които да вдигнат локомотивите и цистерните. "След приключване на огледите ще ни трябват поне 3 часа, за да приключим действията и движението по линиите да бъде възстановено. Няма опасност от изтичане на газ, операцията е рутинна. Ще се работи с кранове, хидравлични инструменти, трябва да се вдигне голяма маса, тоест преди всичко механични дейности“, каза главен комисар Николай Николов.

Той посочи, че реакцията на МВР при настъпване на инцидента е била мигновена.

"Не е имало изтичане на газ, извършва се непрекъснат контрол върху средата. Няма никаква опасност за служителите и за населението“, подчерта Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай