Детската "Евровизия" с финал в Украйна

Детската "Евровизия" с финал в Украйна | StandartNews.com

Киев. Тази година Украйна отново ще бъде домакин на Детския песенен конкурс "Евровизия" 2013 г., след като той се проведе там през 2009 г. Тогава победител стана холандският представител Ралф Макенбах с песента "Клик Клак". 

Финалът на детската "Евровизия" ще се проведе в Киев на 30 ноември 2013 г. и ще събере талантливи съвременни певци от целия свят на възраст от 10 до 15 години. 

Тази година ще има много нови елементи в организацията на шоуто, представени от домакините от Националната телевизионна компания на Украйна в съдействие с Европейския съюз за радио и телевизия. Награди ще има не само за победителя, а и за участниците на второ и трето място. 

Мотото на Детския песенен конкурс "Евровизия" 2013 е "Бъди креативен!". Президентът на страната домакин Виктор Янукович обяви 2013 за Година на детската креативност, а темата е символична за конкурса, който дава изява именно на творческите заложби на участниците. През седмицата преди финала ще има социална и образователна програма за младите изпълнители. 

Финалът на детската "Евровизия" ще се излъчва на живо по Първи национален канал на Украйна, както и по партньорските телевизии на участващите страни. Предаването започва в 20.00 ч. местно време (19.00 ч. централноевропейско време). Победителят в концерта ще бъде определен в общо гласуване от журито и зрителите от участващите страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай