Сряда,

Дете с разцепена буза след спор с таксиджия, който набил спирачки

От: Стандарт -
519
Дете с разцепена буза след спор с таксиджия, който набил спирачки
A
A
A

Дете пострада в такси, след като майка му потърсила сметка на шофьора заради удължен според нея маршрут. Жената твърди, че ядосан от желанието ѝ да прекъснат курса, служителят на таксиметровата компания спрял рязко, а детето изхвърчало от ръцете й и разцепило бузата си, съобщи Нова тв.

„Колата дойде на адрес в точния час и нямаше проблеми. След като водачът въведе адреса, на който отивахме, прецених, че минаваме по доста заобиколен маршрут и не разбрах защо той е избрал точно него. Зададох въпрос тихо и спокойно към шофьора защо се движим по него. Той не реагира, реших, че не ме е чул. Попитах го отново - той пак не реагира. Попитах го още няколко пъти, но отговор наистина нямаше. След това реших, че ще го помоля да отбие. Като родител се притесних, защото не разбрах на какво се дължи поведението му”, разказа майката на детето Василена Милева.  

Жената решава да се свърже с диспечера на фирмата, от която е изпратено таксито. „Аз се обадих и бях препратена към друг телефонен номер, защото ми казаха, че не могат да ми помогнат. Докато обяснявах казуса си, се случи инцидентът. Шофьорът засили и непосредствено преди пешеходна зона натисна рязко спирачка, без да има пресичащи - имаше отстрани, но никой не беше стъпил на пътеката. Тази драстична реакция беше по някакъв начин нарочна, според мен. Аз се отблъснах от седалката, детето падна и се заби в предната част между двете седалки”, каза още родителят.

Детето е било прегледано в „Пирогов”. Медиците са били притеснени, защото областта на нараняване е опасна, ако е имало счупване е можело да се стигне до сериозни трайни последствия. „Не е счупено, Слава Богу. От удара се е сцепила кожата, защото е бил много силен. След това се получи посиняване и отток”, обясни Милева.

Екипът на NOVA се свърза с таксиметровата фирма. От там обясниха: „Много е неприятна случката затова, че всъщност потърпевшо е малко дете. Първоначално е възникнал спор за маршрута, по който се движат. На левия завой, когато трябва да даде предимство на пешеходците - на пешеходна пътека, той спира, но за съжаление, детето полита напред и пада. В никакъв случай не е спрял нарочно. Този шофьор работи при нас от 4 години на франчайз договор. Не сме имали други оплаквания от него. Някак вината е комплексна - колкото на майката, толкова и на шофьора. Разговор с него е проведен. Отправено му е последно предупреждение. Първо и последно, защото случаят е сериозен”, коментира директорът на компанията Димитър Христов.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com