Сряда,

Десетки хиляди румънци идват у нас за Великден

От: Редактори -
252
Десетки хиляди румънци идват у нас за Великден
A
A
A

Десетки хиляди румънци се очаква да пристигнат в България по Великденските празници. Почивните дни в северната ни съседка са до 1 май, съобщава Нова телевизия.

Очаква се на път към морските курорти голяма част от румънците да преминат през Дунав мост при Русе. От няколко дни на граничния пункт работят нови осем трасета.

Трафикът е интензивен. По данни на гранична полиция 95% от влизащите в страната са леки коли и автобуси с туристи.

„Създадена е организация с румънските власти, Агенция Митници, Регионална дирекция „Гранична полиция” за недопускане на задръствания на Дунав мост. Очакват се голям брой румънски граждани. Към момента само в Златни пясъци има запазени 15 000 места. Очаква се този туристически поток да минава главно през КПП Дунав мост”, заяви главен комисар Теодор Атанасов, директор на МВР-Русе.

Интензивен трафик се очаква и днес. По данни на полицията над 280 хиляди българи ще предприемат пътуване по време на четирите почивни дни по Великден, предаде БНТ.

Засилено ще бъде полицейското присъствие на всички основни пътни артерии. Масирани ща бъдат и проверките. Най-натоварени се очаква да бъдат автомагистралите "Тракия" и "Хемус", както и границите ни с Гърция и Сърбия. По всички гари, автогари и летища превантивно са въведени засилени антитерористични мерки, отговарящи на код "жълто".

Платените зони за паркиране в София няма да работят в почивните дни от 26 до 29 април, съобщиха от Столичната община.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com