Депутат ликвидира Несебър и Слънчев бряг! Потресаващи думи

Какво каза проф. Чорбанов за двата курорта

Депутат ликвидира Несебър и Слънчев бряг! Потресаващи думи | StandartNews.com

"Не водата е причина за броя туристи у нас. Истината е, че по морето огромна част от хората, които го посещават, не се вълнуват от водата", заяви депутатът от ИТН Андрей Чорбанов пред Блиц.

"Ние опитваме да правим някакъв източен вариант на остров Ибиса, където се събират много млади хора, най-вече да празнуват. От друга страна, Несебър е най-автентичният град  по морето. Те със Созопол са най-стари.

Към тях бих добавил Балчик като град с по-специфична визия, с история, който също беше съсипан с всичко, което направиха на първа линия, скривайки визията от скалите. Сипеите, спецификата и красотата на града изчезнаха.

Това, което видях на Слънчев бряг, обаче, ме втрещи. Това бяха тълпи от пияни млади хора, западни туристи, което не вдига качеството на българския туризъм.

Най-големият ужас е към кои групи е насочен нашият туризъм. Ние го насочваме към масовия туризъм, идват хиляди хора, но те не носят кой знае какви приходи.

Ние не наблягаме на културния туризъм. Една Хърватска генерира повече приходи от нас с много по-малко туристи, защото се е насочила към културен вид туризъм и гостите са много по-платежоспособни.

Природата ни е в пъти по-хубава. В същото време ние наблягаме на ниско бюджетния и алкохолен туризъм.

Ние не храним туристи, които да идват целогодишно и да разглеждат интересните места по Черноморието, а идват младежи да обикалят баровете.

Вече Равда, Несебър и Слънчев бряг са един огромен конгломерат с няколко линии хотели без никаква зеленина, паркове и природа.

Дядо ми е от Несебър, майка ми е родена тук. И този град, който е в сърцето ми, в момента представлява един огромен битак, което е ужасяващо. На практика тези стари къщи почти не се виждат.

Загражда се всeки метър. Наистина има много бариери и няма къде да си спреш колата. Аз го написах във Фейсбук - това са местни бабаити.. Аз половината от тези хора не ги познавам – дискотека на този или онзи.

Самият факт, че те контролират всичко, което се случва на бреговата линия, прави така, че хората от София ще отидат в Гърция на почивка.", заключи проф. Чорбанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай