Денков каза кой натиснал Коцев за оставката

Главният секретар на МВР остава на работа

Денков каза кой натиснал Коцев за оставката | StandartNews.com

Оказа се, че главният секретар на МВР Живко Коцев е подал молба за напускане под натиск както от страна на вътрешния министър, така и от страна на много високопоставени лица от прокуратурата.

Това коментира на брифинг премиерът в оставка Николай Денков.

Извънредно! Обрат с оставката на главсека на МВР (Видео)

„Обадих се на Румен Радев. Оказа се, че и те са имали разговор с г-н Коцев и президентът е информиран за това, което ви казвам и аз. При това положение се разбрахме, че аз няма да придвижа процедурата по уволнението. Радев знае и е съгласен, че при тези обстоятелства това не е редно”, допълни премиерът в оставка. 

Денков поясни, че е имало период, в който никой не е имал връзка с Коцев. След това обаче са установили контакт и са се срещнали.

„Точно защото е професионалист – 33 години служба в МВР, с безупречна репутация, той си даде сметката, че бягството в този случай е грешният ход”, добави той. 

Министър-председателят в оставка смята, че оставането на Коцев е правилно не по партийна линия, а заради това, че се „надига вълна от безпочвени обвинения, които изискват много сериозни доказателства”. „Тук има нужда от професионализъм”, категоричен беше Денков.

По отношение на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, Денков каза, че за първи път е чул неговото име в парламента от Бойко Борисов. „Така че това беше предложение, което дойде от него”, поясни премиерът в оставка.

Във връзка с четиримата министри от неговия кабинет, които са предложени да бъдат част от служебното правителство, Денков каза: „Трима от тях ме информираха – Гвоздейков, Вътев и Цоков. С Калин Стоянов отдавна не сме говорили. Така че – да, знаех. И на всеки от тях съм казал какво мисля”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ambermen
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи