Понеделник,

Данъчни подгониха Мегз за 760 хил. лв.

От: СТАНДАРТ -
320
Данъчни подгониха Мегз за 760 хил. лв.
A
A
A

Данъчните в Пловдив подгониха Мегз за 760 хил. лв. Риалити звездата, дизайнерката Миглена Каканашева, е влязла в тежка съдебна битка, съобщи "Марица". Родената в Раковски дама е получила солиден акт от НАП Пловдив на стойност над 760 хил. лева. Ревизията е започнала още в края на 2019 година и е приключила през миналия юли с издаден ревизионен акт на една от десетките фирми на Каканашева - "МЕГЗ 1" ООД.

Според официалния документ от Приходната агенция, фирмата дължи допълнително установените задължения за корпоративен данък за периода 2017-2018 година, както и по ДДС за периода август 2017 година до май 2019 година в размер на космическите 632 123 лв. Към тях обаче са начислени и лихви в размер на още 128 970 лева.

В момента дизайнерката от Раковски и адвокатите й обжалват ревизионния акт на данъчните пред Административния съд в Пловдив. В рамките на няколко години бизнес-дамата е регистрирала над 45 дружества с името "МЕГЗ" и пореден номер. Всички те имат годишни обороти между 30 и 45 хил. лева - точно на границата, преди да подлежат на задължителна регистрация по ЗДДС. Сметката показва, че общо във всички фирми на Каканашева се въртят по над милион лева годишно, като тя спестява сериозна част от дължимите налози със схемата.

Преди две години Каканашева е създала нова фирма - "Доверие МК" ЕООД. Новото дружество моментално е придобило "МЕГЗ 1" ООД, която е фактически собственик на всички останали 45 фирми с подобно име. Във фирменото досие на компаниите на Мегз присъстват редица запори от банки и държавни институции. Дизайнерката дължи през почти всяко свое дружество пари на държавата за данъци, осигуровки и други налози. Освен това срещу нейните компании има заведени и спечелени десетки дела за различни суми от фирми в цялата страна за забавени или неизплатени фактури.

В началото на януари дизайнерката обяви, че макрата "МЕГЗ" вече няма да бъде развивана и се насочва към други начинания.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com