Данъчни на пътя. Голяма опасност дебне скъпите коли

Прокуратура, МВР и НАП с общи екипи за проверка

Данъчни на пътя. Голяма опасност дебне скъпите коли | StandartNews.com

Данъчните излизат на пътя и застават до полицаите. Съвместните екипи ще проверяват скъпите коли. 

Прокуратурата, МВР и НАП започват проверки, при които ще се установява произходът на средствата на собственици и ползватели на луксозни автомобили, за които има данни, че са от нерегламентирана дейност, съобщиха от държавното обвинение.

Новината за поредната акция срещу скъпи и бързи автомобили идва след работно съвещание на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР Живко Коцев и изпълнителния директор на Национална агенция за приходите Румен Спецов. На срещата са били набелязани мерки за ограничаване на тежките пътнотранспортни произшествия, причинени от системни нарушители на Закона за движение по пътищата. Според тримата, е необходим институционален отговор на водачите, които целенасочено демонстрират явно неуважение към обществото и законоустановените правила, включително разпространявайки снимки и видеосъдържание на шофиране с многократно превишена от допустимата скорост, уточняват от държавното обвинение.

Като използва системата на "Пътна полиция" и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенцията "Пътна инфраструктура", в кратки срокове МВР да изготви база данни на шофьори - рецидивисти на пътя, а прокурорите от районните прокуратури в страната, органите на "Пътна полиция" - МВР и районните инспектори незабавно да идентифицират водачите на моторни - превозни средства, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба - са първите задачи, набелязани на работното съвещание при Борислав Сарафов.

На зачестилите случаи на катастрофи, причинени от водачи на автомобили с неустановен произход на средствата за придобиването им, пък ще се отговори проактивно -  с извършване на ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност, допълват от прокуратурата.

Именно с бърз и скъп автомобил, по отношение, на който има сериозни съмнения с какви пари е закупен, 24-годишният Начо Пантелеев причини катастрофата, в която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай