Да дадеш шанс за живот

Да дадеш шанс за живот | StandartNews.com

Трета донорска ситуация имаше у нас за по-малко от три седмици. От началото на годината досега броят им е общо пет. За съжаление цифрите не са големи. А може би така изглежда само на пръв поглед. Пет донорски ситуации означават 14 спасени човешки живота. Вкъщи преди няколко дни се прибра 33-годишният Бисер. Без новия черен дроб, който той получи навръх Великден, момчето нямаше да има нормален живот. Всъщност изобщо нямаше да има живот.

Какво да каже 58-годишният мъж, в когото от петък бие ново сърце. Това на 44-годишната Надежда. Благодарение на нея с нов живот се сдобиха още трима души. Вчера още четирима българи получиха шанс за живот. Това стана благодарение на силата и благородството на близките на 35-годишно момче, чийто живот изгасна без време. Те дадоха съгласието той да спаси други хора в беда.

Пет донорски ситуации означават и пет почернени семейства. На чиито врати е потропала смъртта. А тя винаги го прави не навреме. Те обаче са успели да я измамят със своята доброта и благородство. Защото частица от техните близки ще продължи да живее в други хора още дълги години. А заедно с тях няма да си отиде и споменът за благородната постъпка. Всеки ден хората, в които е останала частица от донорите, ще им благодарят за възможността да се радват на любовта, с която ги даряват близките им.

Пет донорски ситуации за пет месеца. Като че ли няма по-големи цифри от тези. Преди време 17-годишно момиче написа, че донорството означава "Частица от теб да бъде за някого целият свят". Скъпи близки, благодарим ви за големите сърца, които имате, за да позволите частица от вашите деца, майки или бащи да станат за някого целия свят. Поклон пред вас! Дано повече хора имат вашата сила и благородство, за да постъпят така.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай