Чудо във Велико Търново. Върнаха млад мъж от оня свят

Той изпил половин литър антифриз

Чудо във Велико Търново. Върнаха млад мъж от оня свят | StandartNews.com

Чудо направиха лекарите във Велико Търново. Те спасила 21-годишен мъж от сигурна смърт.

Младежът изпил половин литър антифриз, съобщиха от лечебното заведение. Той е приет в реанимацията на областната болница в кома, с нарушено дишане и с пряка опасност за живота в средата на месец май.

Медиците установяват, че е погълнал 500 ml антифриз, което е в пъти повече от научно доказаната смъртоносната доза – 20 ml.

„Приехме момчето в кома, с неефективно дишане и бъбречна недостатъчност. Дълго време беше на апаратна вентилация и всеки ден се провеждаше хемодиализно лечение“, посочи д-р Сибила Маринова, началник на отделението. Тя уточни, че съвместно със специалиста по токсикология д-р Виолета Пашова, поетапното лечение е започнало да дава резултат и пациентът е изписан след близо месец престой в реанимация.

Бащата на момчето е изразил искрената си благодарност към лекарите от екипа за това, че са дали втори живот на сина му, който е започнал да се връща към своето нормално всекидневие.

Употребата на антифриз при човек най-често поразява мозъка, бъбреците и черния дроб, което води до изключително висока смъртност при тези случаи, припомниха лекарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай