Чудо! Опашки пред баровете за бързи тестове

Заведения в столицата вече работят и след 23 ч

Чудо! Опашки пред баровете за бързи тестове | StandartNews.com

Заведения в столицата вече работят и след 23 ч. без ограничения, като спазват изискването на РЗИ. Това става чрез  предлагането на нова услуга на клиентите си - бързи тестове за коронавирус, пише nova.bg. Снощи те бяха безплатни, но от днес желаещите да се забавляват, без вечерен час, вече плащат по 10 лева за тест.

На площад „Леге” се намира един от пунктовете за бързи антигенни тестове. Интересът към него към 23 ч. е засилен. За близо три часа през пункта са преминали около 200 души. За някои хора се оказа, че това е вариантът да отидат на работа в заведенията. За други обаче е начин да влязат в клубовете, за да се забавляват.

„Наредил съм се, защото днес е петък вечер и искам да изляза да се напия. Естествено, че не искам ваксина, защото аз съм изкарал вируса. Не съм се регистрирал, че съм го изкарал и ме поставят в една патова ситуация, в която нямам избор”, обясни чакащ на опашката.

„Тук се извършва само регистрацията на пробата. Пациентите получават на SMS ID-то и паролата, а след известно време и „зеления” сертификат. Него може да го покажат от телефона. Важи за 48 часа”, каза служител на пункта за тестове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай