Петък,

Чудо! Какво става на концерта на Лили Иванова (СНИМКИ)

От: Редактор -
20055
Чудо! Какво става на концерта на Лили Иванова (СНИМКИ)
A
A
A

Случай за историята в българския културен живот!

Отдавна не се е е случвало такова чудо - целият политически и артистичен елит е на едно място - на бутиковия концерт на Лили Иванова в Народния театър „Иван Вазов“, пише Епицентър, бг.

И най-голямата изненада е, че сред публиката е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който се оказа страстен почитател на хитовете на Лили. Това наистина е неочаквано, защото от 10 години Ахмед Доган не се е появявал на публично място, въпреки многобройните покани, които е получавал. Явно голямата Лили Иванова е "пробила" тази блокада. Заедно с Доган бяха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Председателят на парламента Росен Желязков, вицепрезидентът Илияна Йотова, президентите Първанов и Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерите на ГЕРБ, на БСП, на ДПС, на ПП, на "Възраждане" са на първи балкон в залата, вперили поглед към сцената, където Лили Иванова ще изнесе бутиков концерт с най-големите хитове от бляскавата си кариера.

Специално за събитието пристигна принц Кирил, който съпровожда майка си царица Маргарита. В най-престижната зала на българската култура са депутати, министри, дипломати, посланици, генерали, лекари, бизнесмени. Такова единство на нацията от години не сме наблюдавали.

На концерта бе представена и книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“, която съдържа мисли на певицата за Бог, България и публиката, които тя е записвала през последните 15 години. Събрани са и част от интервютата на Лили Иванова от последното десетилетие. Показани са и всички нейни награди, сред които са двата приза „Златен Орфей“, десетки държавни и международни музикални отличия."За последните 30 години, когато в България всичко се оплюваше и оттичаше в канала, когато идолите са сринати, Лили си остана на пиедестала. Сама с ветровете. Разпъваха я, ненавиждаха я, сриваха я, но тя все намираше сили да се изправи.

И днес всички се чудят - откъде извира тази енергия? Откъде идва този стоицизъм? Лили обича трудностите - за нея те означават, че човек е спечелил повече в живота и му помагат да върви само нагоре, а това е кредото на Лили Иванова", разказва редакторът на книгата Валерия Велева.

Бутиковият концерт в София второто събитие от турнето на Лили Иванова, което започна в Благоевград на 10 май, следват Варна – 14 юни и 28 ноември, Велико Търново – 16 юни, Плевен – 20 юни, Бургас – 7 август, Созопол – 9 август, Пловдив – 12 август, Стара Загора – 17 август, Добрич – 4 септември, Враца – 18 септември, Хасково – 20 септември, Русе – 20 ноември.На 15 и 16 декември певицата ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com