Чудна баница само с 3 съставки за закуска

Приготвя се изключително лесно

Чудна баница само с 3 съставки за закуска | StandartNews.com

Баницата е любима храна на българите, но едва ли сте предполагали, че може да я направите толкова бърза, лесна и вкусна, само с 3 съставки:

Продукти:

• Половин пакет кори за баница 

• 6 яйца 

• 1 литър кисело мляко 

Как да я приготвим? 

Най-напред вземете тавичка, която е с диаметър около 30 см. Продуктите изискват именно такава големина, така че баницата да стане пухкава и мекичка. 

Яйцата разбийте в купа, докато не се получи гъст крем. Добавете киселото мляко към тях. Тавичката намажете с масло или олио, както предпочитате. 

Най-напред покрийте тавата с две кори, като се стараете да ги разположите така, че да покрият цялата повърхност, включително и борда на съда. 

Нарежете 3 от корите и започнете да ги потапяте в сместа. С тях подредете още един етаж. 

Следващият покрийте с нови две кори, които този път са сухи. Повтаряйте така, докато не свършат, но не забравяйте да си отделите една кора, с която да покриете баницата. 

Останалата смес изсипете в центъра на тавичката. Изчакайте да попие хубаво и след това сложете последната кора като капаче. 

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато баничката започне да хваща златист загар, покрийте с фолио и печете още 10 минути, пише actualno.com. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай