Сряда,

Четирима сираци с безплатни шофьорски курсове

От: Стандарт -
101
Четирима сираци с безплатни шофьорски курсове
A
A
A

Трима младежи с ограничени финанси от Дупница са записани и ще изкарат безплатни шофьорски курсове. Таксите и всички допълнителни разходи се поемат от известно обществено сдружение. То ще плати обучението и на един младеж от Добрич, казаха представители на организацията на среща с вече одобрените младежи и инструктори от града.

След като минат обучението по норматив и вземат изпитите си успешно, младежите, които са без родители или само с един, ще бъдат консултирани кариерно и насочени към допълнителни образователни програми. По време на обучението си те ще бъдат напътствани от ментор, чиято цел е да им помогне не само с усвояването на теоретичния материал, а и с други трудности, които младежите срещат при обучението си и в живота. Менторите за Дупница са и от Планинската спасителна служба в града.

Младежите, които са навършили 18 години, каквото е изискването, за да получат свидетелство за правоуправление, вече се запознаха със своите ментори в една от автошколите, където ще карат курсовете.

„Идеята ни е да даваме шанс и да помогнем както със средства, така и с контакти на млади хора, които са навършили 18 години и нямат възможности. Много голяма част от тези млади хора влизат в живота без каквато и да е подготовка, без знания и умения. Те дори нямат шофьорска книжка, която би им позволила на първо време да карат такси например“, казаха на срещата в Дупница инициаторите на безплатните курсове за младежите сираци.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички