Бронзова статуетка за Симеон Пешов на благотворителен бал

Президентът на "Главболгарстрой" бе отличен за цялостен принос в строително-инвестиционния бизнес

Бронзова статуетка за Симеон Пешов на благотворителен бал | StandartNews.com

Почетният председател на Камарата на строителите и президент на "Главболгарстрой" инженер Симеон Пешов бе отличен с приз за цялостен принос в строително-инвестиционния бизнес на бляскава церемония в столичния хотел „Маринела“. Представители на още няколко гилдии се обединиха на благотворителен бал с целта да съберат пари за ремонта на храм паметника „Свети Александър Невски“. Пред строители,  архитекти, музикални и спортни звезди Симеон Пешов получи бронзова статуетка, сътворена от скулптора Илиян Шарков. Известният инженер благодари на колегата си, който му я връчи -  председателя на управителния съвет на Камарата на строителите Илиян Терзиев, а след това обяви, че със съпругата си даряват 20 000 лева за възстановяване на Голямата базилика в Плиска, откъдето тръгва християнството и православието.

Награди бяха връчени в категориите  жилищно, обществено и бизнес строителство, пространствен дизайн, архитектурен проект. На събитието в помощ на най-голямата ни църква пяха Силвия Кацарова, Катя Близнакова, Искрен Пецов, Цвети Радойчева, финалистката в „България търси талант“ 13-годишната Валерия Войкова и Валерия Стоянова. Водещи на церемонията бяха Йоанна Драгнева и Мирослав Димитров.

Даренията за благородната кауза, които бяха продадени на търг, осигуриха звезди от различни жанрове. Христо Стоичков предостави своя футболна фанелка от периода си в Барселона, която смени собственика срещу 600 лева, Кубрат Пулев – боксови ръкавици, които се похарчиха общо за 1000 лева.  Адвокат Биляна Тончева спечели прекрасна картина на Иван Яхнаджиев, който прие овациите на публиката след наддаването за творбата му. Топка от реквизита на националния ансанбъл по художествена гимнастика, беше продадена срещу 400 лева.

Водещите на церемонията Йоанна Драгнева и Мирослав Димитров с картината, с която ги зарадва известният художник Иван Яхнаджиев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай