Неделя,

Братът на изчезналия Емил Боев с тежко признание, има ли надежда

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
4589
Братът на изчезналия Емил Боев с тежко признание, има ли надежда
A
A
A

Вече осми ден продължава издирването на 25-годишния Емил Боев, който изчезна след фестивала "Сурва" в Перник. Опитът на доброволците от издирването на малкия Сашко, който бе открит жив и здрав, помага при издирването на Емил. Това разказа братът на Емил - Мартин Боев (на кадъра).

„Обхождаме града, покрайнините, ползваме всички средства – доброволци, служби, кметът също помага. Не искаме да спираме темпото, днес е осмият ден от изчезването на Емил. Нямаме следи. Имаме два видеозаписа, надеждата ни е че се е върнал в града. Много страхове имаме, свързани и с Емил, и със семейството ми. Брат ми беше изключително любвеобилен, изключително чувствителен”, разказа Мартин.

Той описва брат си като много позитивен, интересен, човек с много приятели, които помагат сега. „От малък си беше чувствителен, тъжеше за някои неща. Светът е много груб за него. Винаги е вярвал в доброто, в справедливото, с много изострено чувство за справедливост”, каза Мартин Боев.

„Моята кратка версия е, че той е видял, че приятелят му не е около него”, обясни той предположението си.

„Последното съобщение от телефона на Емил е: „Къде си”. То е от 4 сутринта. Емил е бил в непознат град, видял е, че в този час приятелят му го няма. Моята версия е, че тръгва той към къща, където е имал предварителна уговорка да спи в нея”, обясни братът.

Претърсват се дерета, пожарникари, полицаи – къде доброволно, къде по служба, съдействат в издирването, заяви Мартин.

Мартин е категоричен, че брат му Емил никога няма да остави родителите им. „Последното звънене – следобед се чува с майка ни, казва: „Обичам те, мамо”. Последно се чухме на 13 януари. В момента нося дрехите, с които щях да го водя на ски”, каза братът на изчезналия млад мъж.

„Емил изгражда скейтпаркове в България. Той искаше да покаже, че това е спорт. Той мечтаеше да има национални състезания. Той изработи от дърво трофей за първото състезание”, разказа за брат си Мартин.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com