БПЦ предупреди за делата на протестъра Дионисий

Той се намира под запрещение от свещенослужение и не изразява мнението на БПЦ

БПЦ предупреди за делата на протестъра Дионисий | StandartNews.com

Заради зачестили публични изяви и изказвания по политически теми в медийното пространство, и участието в различни мероприятия на архимандрит Дионисий (Мишев), Светият синод на БПЦ-БП припомня, че от 2017 г. архимандрит Дионисий (Мишев) се намира под запрещение от свещенослужение (забрана за извършване на богослужения – аргос).

Срещу него има и заведено църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушения, съобщава иконом Николай Георгиев от Отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ-БП.

Архимандрит Дионисий (Мишев) не е и не може да бъде изразител на становища на Българския патриарх и Светия Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия. Всички изказвания, действия и призиви на архимандрит Дионисий (Мишев) да се считат за негово частно мнение, което по никакъв начин не изразява позицията на Българската православна църква.

Официалните документи и позиции на Светия синод на БПЦ-БП се публикуват в официалния сайт на Светия синод, се казва още в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай