Божков проговори! Защитен свидетел срещу Борисов НА ЖИВО

Дава пресконференция от дома си

Божков проговори! Защитен свидетел срещу Борисов НА ЖИВО | StandartNews.com

Обвиняемият милиардер Васил Божков проговори. Четири дни, след като излезе от ареста, където престоя 10 дни, Божков даде пресконференция от дома си. Медиите бяха събрани в конферентна зала на столичен хотел, а Божков се включи с видео връзка на страницата си във Фейсбук.

ВИЖ ОЩЕ: Божков с разкритие за Къро и Алексей. Обяви ще играе ли на изборите

Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция - арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми. За ритона не мога да кажа, защото нямам достъп до колекцията, отговори Божков на първите въпроси.

Спекулацията с моето връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е екстрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност, продължи Божков.

Той съобщи, че по делото на Борисов, Горанов и Арнаудов е защитен свидетел. Не му предлагали да стане, но той бил защитен свидетел, твърди бизнесменът.

Божков беше пуснат под домашен арест с решение на Софийския апелативен съд във вторник. Сградата, в която пребивава Божков, се намира на ул. "Московска" 43 в София, където се помещава офисът на компанията му "НОВЕ Холдинг". Той ще носи електронна гривна.

Единственото вредно нещо за България е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата сцена, за да има България някакво бъдеще, каза обвиняемият бизнесмен.

Божков обясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, отдавна не се бил виждал. Неговото прибиране нямало нищо с убийството.

ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, каза още Божков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай