Божков с разкритие за Къро и Алексей. Обяви ще играе ли на изборите

Бизнесменът даде пресконференция

Божков с разкритие за Къро и Алексей. Обяви ще играе ли на изборите | StandartNews.com

Обвиняемият милиардер Васил Божков даде пресконференция от жилището си, 4 дни след като бе пуснат под домашен арест. Той е с електронна гривна.

ВИЖ ОЩЕ: Божков проговори! Защитен свидетел срещу Борисов НА ЖИВО

Журналистите бяха поканени от екипа му в конферентна зала на столичен хотел, а Божков се включи на видеовръзка във фейсбук.

"Българско лято" няма да участва в местните избори. Постигнал съм всичко в живота и единственото, което мога да направя вече е за българите и България. Хората трябва да се събудят и ще разчитаме на тях като подкрепа. Българинът трябва да знае, че може всичко да реши сам и всичко е в неговите ръце", обяви Васил Божков.

"Моето завръщане няма нищо общо със смяната на Гешев и убийството на Алексей Петров, просто на 23 август получих разрешение да пътувам и на 25 август излетях. За протестите, не си ли спомняте? Дадох едно интервю, в което обявих как държавата се управлява от хунта, хората са депресирани и се появиха протести, Христо Иванов отиде да лежи на Росенец, президента вдигна юмрук. До тогава никой не смееше да направи нищо. С президентът Румен Радев не се познавам и нямам никакви отношения", увери Божков.

Той припомни, че беше арестуван на летището и е лежал 10 дни в следствения арест.

"В момента съм под домашен арест, нямам намерение да осъществявам връзка с Борисов и Горанов. Единственото вредно нещо е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата система, за да има България някакво бъдеще", твърди Божков.

"ПП и ГЕРБ ги отъждествявам като Комсомолската организация на ГЕРБ", допълни обвиняемият бизнесмен.

"Ще помоля да не ме принизявате до мафиотски сюжети. Нямам общо с Каменов, Цветомир Найденов няма да го коментирам. Един починал от рак, друг починал. Аз ги убивам. Това са измислени неща. Нито съм свързан с Къро, нито съм бил близък с него, нямам общо с побоя на Слави Ангелов. Това не е вярно и свидетелят, който цитирате, има психически отклонения. Може би сте му гледали постовете във "Фейсбук" и можете да си направите сами оценка", каза той.

Божков сравни ситуацията с партия шах и заяви, че "черните са без царица, а царят е в шах" и партията трябва да приключи с пълна победа на белите.

"България каква външна политика има? Ние сме членове на ЕС и НАТО. Продължават да грабят държавата и мисля, че всички го знаете. Мисля да не се занимавам повече с бизнес, нямам нужда. Каузата ми е да направя нещо за България и българския народ. Знаете какво направиха с колекцията ми - съсипаха я тотално. Сега не знаем къде и как се съхранява, унищожиха едно национално богатство и съсипаха един музей. Даже мисля да не коментирам това", посочи той.

Той бе попитан от журналисти дали наистина е имал общ бизнес с Евгений Пригожин: "Ако слушате глупостите на тоя малоумник Кънев, естествено, че не съм имал бизнес Пригожин. Но и да съм имал, тогава не е било притеснения. Американските компании най-много се натискаха да работят с Русия. След войната не е така. Това е огромен пазар и имаше място за всеки", разкри още Васил Божков.

Той твърди, че не се е договорил с никой за прибирането си в България.

Припомняме, че по едното дело - свързано с културно-исторически ценности прокуратурата му наложи мярка парична гаранция от 1,5 млн. лв. Така отпадна и последната пречка той да бъде освободен, макар и под домашен арест, който да изтърпява в сградата на "Нове холдинг" на ул. "Московска".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай