Борисов в призив за „Христос Воскресе” от балкона

Нека не сме като власите от поговорката, които се давят на края на Дунава, каза Борисов.

Борисов в призив за „Христос Воскресе” от балкона | StandartNews.com

В 12 ч. на Великден всеки да излезе на балкона си или в двора си, ако живее в къща, и да извика: „Христос Воскресе”, но да не ходи на църква, призова премиерът Бойко Борисов на брифинг в МС. Аз лично ще изляза на двора си и ще се провикна колкото сила имам „Христос Воскресе!”, Господ ще ни чуе и ще ни разбере, каза премиерът.

ВИЖ ОЩЕ: Защо Великден тревожи топ вирусолог

"Призовавам най-отговорно - на Великден - стойте си вкъщи. Помолете се от терасата, в сърцето си. Убеден съм, че Господ ще ни чуе и ще ни разбере за това, че сме действали разумно”, заяви Бойко Борисов. И допълни: „Говорили сме и с всички владици, говорили сме и с Младен Маринов - при подстъпите при манастирите да не се допусне струпване. Ние не затворихме църквите, но със Синода решихме да заложим на дисциплината и вярата. Всички възможни механизми, които сме пресмятали математически, показват, че през следващите две седмици ще ни е много трудно".

ВИЖ ОЩЕ: Задължителни маски или шалове на улицата

Нека не сме като власите от поговорката, които се давят на края на Дунава, каза Борисов. И обобщи: „Огромен риск поехме със Синода, това е тест за нас, но аз съм убеден, че ще го издържим”.

ВИЖ ОЩЕ: Нова идея за масови тестове

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай