От 0 ч.: Задължителни маски или шалове на улицата

Който няма – шал през лицето

От 0 ч.: Задължителни маски или шалове на улицата | StandartNews.com

Задължителни маски на улицата въвежда кабинетът. Който няма – шал през лицето, заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в МС. Министър-председателят ще разговаря днес със здравния министър и заповедта ще бъде пусната до края на деня, така че от 00:00 ч. на Цветница да е в сила. Тя се налага заради очакването, въпреки забраните, повече хора да отидат до църквите на големия християнски празник Вход Господен /Връбница/.

ВИЖ ОЩЕ: Ген. Мутафчийски бесен на 0,1% от хората у нас

Снощи ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че това особено го тревожи и че заради една група хора от около 0,1 % от населението, които подценяват забраните и се разхождат по улиците, може всички да се провалим в стремежа си да се предпазим от смъртоносната зараза. Днес към тревогата му се присъедини и вирусологът проф. Радка Аргирова.

Мен това също много ме тревожи, каза и Борисов. При толкова произведени маски, не мога да предположа, че няма, и дарителите дават, и всеки може да си ушие, но ако наистина някой не може да си намери, да си сложи един шал пред лицето, заяви Борисов. Той ще настоява шалът да присъства като опция в заповедта, за да не могат хората да не се измъкват с оправданието, че не са намерили маски.

"Поръчали сме 1 милион маски, плюс и фабриките произвеждат непрекъснато, плюс всеки може да си ушие, плюс, ако толкова няма, да си сложи шал. Имаме готовност и да раздадем безплатно маски. Виждате, всяка мярка я обсъждаме с вас. Защото най-трудното ни предстои. Под 1% се движим в момента. Добрата новина в тъгата е, че тези починали хора, Бог да ги прости, са с много тежки заболявяния. Но ние имаме много голяма такава рискова група и ако я изпуснем, ще понесем катастрофална щета", обобщи Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай