Борисов: По 1000 души връщаме на работа

260 млн. инвестиция за КЦМ

Борисов: По 1000 души връщаме на работа | StandartNews.com
  • 260 млн. инвестиция за КЦМ

"Пандемията изисква оптимизъм. Само България върви добре, нашите лекари герои работят, по 1000 души връщаме на работа, защо е този зор да затваряме. Трябва да го преодоляваме, за да може да догодина пак да пишат, че България се справя добре". Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Пловдев. Той отново запали джипката за обиколки из страната, с него е икономическият министър Лъчезар Борисов. Под тепетата премиерът  разгледа Комбината за цветни метали (КЦМ). Заводът бе отличен и със сертификат.

Министър-председателят отново цитира доклад на Евростат, в който се посочва подем на българскато производство. Производството на българия нараства в последните пет месец, се казва в доклада.

Шефът на завода разказа на премиера за направените инвестиции, а Борисов от своя страна заяви, че 260 млн. лева ще бъде инвестицията за завода.

Премиерът изктъкна, че 4000 миньори работят по мините. "Цветните метали за в бъдеще са много важни за техологиите, затова ни е важна инвестицията", каза премиерът.

Директорът на завода му сподели, че търпят щети от високите цени на емисиите. "Ние тръгваме с 5-6 млн. лв. заради емисиите в сравнение с нашите конкуренти в Западна Европа", каза той.

Борисов каза, че "2050 година нула емисии трябва да има, компромис по зелените сделки няма да има".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай