Българите си искат коледните нощни купони

И браншът, и гражданите вече имат много повече информация за предпазните мерки

Българите си искат коледните нощни купони | StandartNews.com

Независимо от ситуацията с коронавируса, вече има интерес от граждани и фирми за организиране на тържества за приближаващите коледни и новогодишни празници. Това съобщи пред БНР Павлин Косев, председател на Варненската ресторантьорска и хотелиерска асоциация.

Според него и браншът, и гражданите вече имат много повече информация за предпазните мерки и затова се връщат към традиционните тържества.

"Знаят, че купувайки по-рано пакетите, имат отстъпки за ранни записвания, така че има интерес към момента. Голяма част от хотелите, които имат по-големи ресторанти, говоря с над 100 места, дори с на 50% капацитет си струва да провеждаме едно такова мероприятие, защото 50-60-70 човека да бъдат в ресторанта, си заслужава. Около 10-15% е възможно да поскъпнат кувертите, защото при половин капацитет самата себестойност става по-висока, а не че искаме да спечелим повече", каза Павлин Косев.

Той добави, че браншът очаква от държавата точен алгоритъм за действия при евентуална втора вълна на коронавируса, за да бъдат стандартите на безопасност еднакви за всички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай