Бижутата на Албена посрещат туристи

Почиваш в курорта, за да трупаш здраве, казва Радосвет Радев

Бижутата на Албена посрещат туристи | StandartNews.com
  • Подарете си и обиколка в Националния резерват Балтата
  • Почиваш в курорта, за да трупаш здраве, казва Радосвет Радев

Хотелите - бижута на най-красивия български курорт "Албена" вече посрещат туристи. Отворени са емблематичните Маритим Хотел Парадайс Блу 5*, Ралица Супериор 4*, Калиакра Маре 4*, Гергана 4*. С усещането за абсолютно уединение своите гости вече посрещнат и любимите вили на Ралица Акваклуб и на Витапарк.
От 01 юли врати отвори и Лагуна Бийч, от 12 и 15 юли туристи чакат и хотелите Боряна и Калиопа. Гордостта на "Албена" - аквапаркът също вече е отворен за малки и големи туристи. Миналата година АкваМания се нареди на престижното осмо място сред водните атракциони в Европа. След като в последните години аквапарк АкваМания категорично беше в топ 15, през 2019 г. атракционът зае осма позиция в класацията на TripAdvisor и стана единственият воден парк в България в топ 10. Критериите, по които атракционите се оценяват са комплексни: обслужване, големина, възможности за забавление, сигурност, цена-качество и други.
Ваканционното селище, което стана на 51 години, е еталон за спокойствие, безопасна и незабравима почивка. Ако летвата е 100% сигурност, то екипът в "Албена" държи тя да е 150-160%, каза за "Стандарт" преднсендантелят на СД на "Алнбенна" АД Радосвет Радев. И обобщи: "Почиваш в курорта, за да трупаш здраве". Доказателство за това е спортната програма, която предлага "Албена". Във ваканционното селище можете да имате тренировки по плуване в 25 м. басейн с минерална вода. Отворено е и училището по плуване - Grand Swimming Trainers.
В курорта може да се разходите по изрядно почистени и приветливи криволичещи между любимите хотели улици, а вашето дете да кара колело, скейтборд или ролери, без притеснение за трафик или неравности, за които вие като родители непрестанно да се оглеждате с притеснение.
Почивката в "Албена" дава и възможност за обиколка в Националния резерват Балтата, между красивите и гъсто разположени дървета, която да завърши с откриваща се невероятно морска панорама и най-красивия, чист, равен и голям плаж на Черноморието!
Какво по-хубаво, след тези приятни моменти да си похапнете вкусно във вече отворената външна част на ресторант Tex Mex Beergarden или ресторант Рай. Обяд или вечеря с изпълнени всички мерки за безопасност, за да се чувствате сигурно и спокойно - раздалечени маси, индивидуални пакети с прибори за всеки.

Сигурността на първо място

Безопасността и комфортът на гостите и служителите са основен приоритет на ваканционно селище Албена. Курортът има план за дезинфекционни мероприятия срещу разпространението на COVID-19.

1. Вход с контролно-пропускателен пункт
Колите, които влизат в Албена се дезинфекцират (гуми и шаси) на входната бариера - с гръбни пръскачки и дезинфекционен разтвор. Служителите, които правят това, са със задължителните предпазни средства.

2. Точки за дезинфекция
Във ваканционно селище Албена има поставени дозатори с течен дезинфектант, достъпен за гостите и служителите на входовете на всеки хотел, ресторант, рецепция, асансьор, басейните, предверията към тоалетните и на всички ключови места.

3. Регистрация, настаняване
При влизане на гостите в избрания от тях хотел, пиколото ги насочва и съблюдава спазването на препоръчаното отстояние. Регистрацията на рецепция се извършва едновременно с не повече от двама души, а за всички изчакващи, има поставени разделителни стикери по пода, на разстояние 2 метра. Рецепцията е оборудвана и с безконтактен термометър за измерване на телесна температура при нужда. В случай на ясни признаци на коронавирус на гост, като видимо влошено общо състояние, придружено със затруднено дишане, кашлица и установена висока температура над допустимите за нормални стойности, се прави консултация в МЦ "Медика Албена" и се уведомяват здравните власти.
След всяка регистрация, работните повърхности се дезинфекцират.

4. Дезинфекция
В практиката на "Албена" АД бе въведена нова, уникална технология за дезинфекция с машина ULV за разпръскване на дезинфектант чрез микронизация на студен аерозол.
Ежечасно се прилагат специални мерки за почистване и дезинфекция в общите зони-тоалетни, коридори, асансьори.
При дезинфекцията в хотелските стаи, основен акцент са санитарните възли и всички предмети и повърхности, които са често докосвани - дистанционни, ключове за осветление, дръжки, копчета и др.

5. Ресторантите
При влизане на гостите в ресторантите, отново се приканват да дезинфекцират ръцете си на специално поставените за целта на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант. Изхранването от тип all inclusive се случва без пряк контакт на гостите с общата храна, като гостът посочва какво е избрал, а служител на ресторанта му я поднася. След всяко хранене търговската зала на ресторанта се дезинфекцира - под, плотове на масите, ръкохватки на столовете.

6. Шатъл-бус
Вътрешно-транспортните средства се дезинфекцират с машина ULV за разпръскване на дезинфектант чрез микронизация на студен аерозол. Дезинфекцията се прави няколко пъти през деня и накрая на работната смяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай