Ексшеф на КТБ – обвиняем по разследването "Йончева"

Бившият изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка Александър Панталеев е с обвинение по разследването за пране на пари срещу депутата от БСП Елена Йончева, предаде БНР...

Ексшеф на КТБ – обвиняем по разследването "Йончева" | StandartNews.com

Бившият изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка Александър Панталеев е с обвинение по разследването за пране на пари срещу депутата от БСП Елена Йончева, предаде БНР.

Според обвинението, той е действал в съучастие с другия директор на фалиралата преди четири години банка - Георги Христов, на когото се очаква също да бъде повдигнато обвинение. И двамата са подсъдими по делото за присвояването на близо 3 милиарда лева от КТБ, което се гледа в Специализирания наказателен съд и в което задочно подсъдим е банкерът Цветан Василев.

От прокуратурата не предоставиха официална информация за обвинението на Панталеев, но при оповестяване на подробностите около разследването за пране на пари срещу Елена Йончева от спецобвинението обясниха, че извършеното от нея престъпление е било по поръчение на организирана престъпна група, част от която са и длъжностни лица от фалиралата Корпоративна търговска банка. Предполагаемата схема е - през 2011 година по нареждане Цветан Василев бившите шефове в КТБ са присвоили пари, които Йончева изпрала през 2012-2014 година през офшорната си фирма.

На Александър Пантелеев е наложена мярка за неотклонение 50 хиляди лева, която той ще обжалва.

Преди дни депутатът от БСП Елена Йончева също обяви, че ще обжалва паричната си гаранция от 20 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай