Битият проф. Станчев няма спомен за случилото се

Битият проф. Станчев няма спомен за случилото се | StandartNews.com

Пострадалият при побой проф. Стефан Станчев вече е контактен. Лекарят  Окръжна болница, който беше нападнат от трима маскирани с метални пръти, вече е в съзнание, разказаха медиците, които се грижат за него.

"Болният беше в тежко състояние, когато го докараха, оперирахме го по спешност", разказа д-р Жельо Димов от "Св. Анна". Станчев вече е изведен от медикаментозна кома и е контактен, има подобрение в състоянието, съобщава БНТ. 

За момента медикът остава в реанимацията още 1-2 дни, но след това ще бъде преместен вероятно в невроохирургичното отделение на болницата, в която практикува. 

Екипът, който се грижи за колегата си, разказа, че той няма температура, прекарал е нощта спокойно. Предстои му захранване, раздвижване, рехабилитационни програми. 

Станчев е говорил тази сутрин с лекарите, като им е споделил, че няма ясен спомен за случилото се. Експертите обаче обясняват, че подобна черепно-мозъчна травма води до загуба на спомените и това не е нещо необичайно. 

Прокуратурата пък вече образува досъдебно производство за опит за убийство по хулигански подбуди срещу неизвестен извършител. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай