Четвъртък,

Бил Гейтс със злокобна прогноза какво ни чака

От: СТАНДАРТ -
Бил Гейтс със злокобна прогноза какво ни чака
A
A
A

Злокобна прогноза за света и какво ни чака направи основателят на Microsoft Бил Гейтс. Той заяви, че светът трябва да се подготви не само за нови пандемии, но и за възможни терористични атаки с използване на биологични оръжия. Според него те могат да бъдат дори по-опасни от разпространението на COVID-19.

Гейтс каза в интервю за базираната в Обединеното кралство гражданска организация „Policy Exchange”, че ще трябва да бъдат изразходвани милиарди долари за изследване на епидемиологичната безопасност и разработване на специфични механизми за борба с инфекциозните заболявания и противодействие на нови заплахи пред човечеството.

Той призова Световната здравна организация (СЗО) да създаде специална работна група, която да следи епидемиологичната ситуация в света. Според Гейтс тази структура може да се подготви и за евентуални атаки на биотерористи, разработвайки сценарии за елиминиране на последствията от тях.

„Работната група за пандемии към СЗО вероятно ще има нужда от около милиард долара годишно. Тя ще наблюдава и провежда „бактериологични тестове”, както аз ги наричам“, каза основателят на Microsoft в съвместно интервю с бившия външен министър на Обединеното кралство Джеръми Хънт, който в момента председателства британската парламентарна здравна комисия, уточнява БГНЕС.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички