Безумен карък! Този българин се прости с колата си

Заради новия закон у нас

Безумен карък! Този българин се прости с колата си | StandartNews.com

Ето това е да си уникален карък!

23-годишният Даниел Мутафчиев се оказа първият в България, който загуби колата си след заради шофиране след употреба на наркотици, пише Флагман.бг.

Младият бургазлия печели приза „Карък на годината“, тъй като загуби фолксвагена си заради няколко дръпвания от цигара с марихуана.

Часове след обнародването на прословутия чл. 343б от Наказателния кодекс, който засилва мерките срещу пияните и дрогирани шофьори, Даниел е спрян за рутинна проверка от пътен патрул до ст. „Лазур“. Той е пътувал в колата със 17-годишния си брат.

В тийнейджъра полицаите са открили цигара с марихуана, а пробата с DRAG теста на брат му е дала положителен резултат за канабис. Самият Даниел обаче едва ли е очаквал какво ще се случи. Той е онемял, след като разбрал, че ще му изземат полото в полза на държавата.

Момчето било безупречно до този момент – нямал нито едно нарушение. 23-годишният бургазлия имал и постоянна работа – наземен персонал на летище Бургас, където получавал добра заплата и си закупил Фолксвагена.

Няколко часа по-късно са отчетени още два случая, но много по-фрапантни от този – на мъртво пиян шофьор на тир – с над 3 промила и на катастрофирал водач край Слънчев бряг с 1,5 промила.

Конфискуваните коли ще останат на паркинг на полицията до потвърждаването кръвната проба, ако такава е направена. След това ще бъдат обявени за продан от Националната агенция по приходите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай