Понеделник,

Без нощен транспорт в София и през лятото

От: Агенция Стандарт -
Без нощен транспорт в София и през лятото
A
A
A

Движението на нощния транспорт в София няма да бъде възстановен и през лятото. Това е заложено в доклад, внесен в Столичния общинския съвет от съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера.

Нощните линии бяха спрени в началото на пандемията през пролетта на 2020 г. След това последваха няколко отсрочки за пускането им. Сега общинарите предлагат работата на нощните автобуси да бъде преустановена до 1 октомври.

Основната причина е борбата с коронавируса и удължената извънредна епидемична обстановка в страната. "Предвид въведените ограничения, отразяващия се на обществения живот, като част от мерките за овладяване на разпространението на COVID-19 бяха предприети редица мерки по отношение на обществения транспорт, като част от тях са свързани с извънредни разходи - дезинфекция на превозните средства, закупуване на маски и дезинфектанти за работниците и служителите в транспортните дружества, а други са свързани с промяна в разписанията и експлоатационните планове на дружествата.

Във връзка удължената епидемична обстановка продължава прилагането на определени мерки, с които се цели намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве и здравната система", се посочва в мотивите. От тях става ясно, че се наблюдава леко увеличаване на пътникопотока, но все още не се отразява на от продажба на превозни документи.

Съветниците посочват, че с пускането на нощните линии ще се генерират големи разходи предвид епидемичната обстановката и слабото търсене на услугата.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички