Вторник,

Без хартиени листовки на шофьорския изпит

От: Стандарт -
Без хартиени листовки на шофьорския изпит
A
A
A

Листовките на шофьорските изпити ще се решават само на електронни устройства, а хартиеният им вариант ще бъде премахнат окончателно.

Това предвижда проект за изменение и допълнение на Инструкцията за организиране и провеждане на изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство, който бе качен за обществено обсъждане.

Предлага се изцяло да отпадне възможността теоретичният изпит да се провежда с тестове на хартиен носител. Предвидено е в случай на невъзможност за стартиране на техническото устройство за решаване на теста, кандидатът да бъде преместен на друго работно място или в друг изпитен протокол. С предложението се цели премахване на възможността за прилагане на корупционни практики при провеждането на теоретичните изпити, посочват вносителите.

Понастоящем при невъзможност за стартиране или прекъсване на работата на техническото устройство за отразяване на грешките на кандидатите по време на практическите изпити, поради което не могат да бъдат отразявани грешките или не може да бъде нанесена оценка на кандидата, председателят на изпитната комисия продължава практическия изпит с контролни карти на хартиен носител.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички