Без хартиени листовки на шофьорския изпит

Целта е премахване на възможността за прилагане на корупционни практики

Без хартиени листовки на шофьорския изпит | StandartNews.com

Листовките на шофьорските изпити ще се решават само на електронни устройства, а хартиеният им вариант ще бъде премахнат окончателно.

Това предвижда проект за изменение и допълнение на Инструкцията за организиране и провеждане на изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство, който бе качен за обществено обсъждане.

Предлага се изцяло да отпадне възможността теоретичният изпит да се провежда с тестове на хартиен носител. Предвидено е в случай на невъзможност за стартиране на техническото устройство за решаване на теста, кандидатът да бъде преместен на друго работно място или в друг изпитен протокол. С предложението се цели премахване на възможността за прилагане на корупционни практики при провеждането на теоретичните изпити, посочват вносителите.

Понастоящем при невъзможност за стартиране или прекъсване на работата на техническото устройство за отразяване на грешките на кандидатите по време на практическите изпити, поради което не могат да бъдат отразявани грешките или не може да бъде нанесена оценка на кандидата, председателят на изпитната комисия продължава практическия изпит с контролни карти на хартиен носител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай