Бащата на Анзов: Нямам връзка със сина си

Бащата на Анзов: Нямам връзка със сина си | StandartNews.com

Вижте видео от бомбандировките ТУК

Нямам връзка със сина си, телефонът му е изключен. Моля се да е добре и да не е тежко ранен. Не знам дали е в Сирия. Знам, че ле там преди 15-20 дни, когато бе единственият поканен от Източна Европа журналист на ракетния крайцер „Москва" от руското външно министерство. Това заяви във вторник следобед Кирил Анзов, баща на ранения при престрелка в Сирия Борис Анзов. По първаначални данни куршум го е уцелил в ръката.

„Синът ми е гражданин на България, но живее и в Москва, където си направи собствен информационен сайт, живее и в Лондон. Завършил е „Международни отношения" в Университета за дружба между народите в Москва, специализирал е там и в Лондон. Знае три езика – руски, английски и испански", разказа Кирил Анзов, който е собственик на фирма „Бултера" ООД и има сериозни контакти в Русия. Твърди, че синът му пробвал преди време да работи в някои от големите български медии, но не успял.

„България прогони кадърните си хора навън. Борис направи интервюта с различни лидери в Армения, Азербайджан, Чечня, Русия. Лично външният министър на Русия го уважава много като журналист. Сам се оправя в живота, една стотинка не е взел от мен. Авантюрист е като мен, не обсъжда с никой къде и каго ще ходи. Нама как да го спра да ходи на опасни места", каза още бизнесменът. Признава, че го боли, задето Борис не съгласува намеренията си с него.

„Ще опитам да получа информация от руското външна министерство. Той прави всичко в името на България, иска да прослави страната ни. Гордея се със сина си. Възпитал съм го да е родолюбец, както и сестра му. Да обичат безумно България, да я поставят достойно на европейската карта. Знам, че работи добре с Веселин Стаменов, който е шеф на местния вестник „Топ преса", уточни Кирил Анзов. Радва се, че Борис често е канен на събития от администрацията на президента на Русия Владимир Путин. И стиска палци всичко със сина му да е наред.

„Преди 25 години имаше икономика, сега няма нищо, гоним младите в чужбина. Направил съм толкова инвестиции тук, а отникъде не ти подават ръка. Затова и синът ми се принуди да живее в Русия, там да прави журналистика. Дано се оправи, не мога да го спра от избрания път", допълни бащата на Борис Анзов.

Снимки, публикувани от Борис Анзов във Фейсбук показват, че той е добре след инцидента. На една от тях се вижда, че ръката му е превързана. 



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай