Вторник,

Барове и дискотеки обявиха бойкот на мерките

От: Редакция -
150
Барове и дискотеки обявиха бойкот на мерките
A
A
A

Собствениците на барове, клубове и дискотеки ще бойкотират заповедта на Столичната регионална здравна инспекция да затварят в 22:00 ч., защото според тях тя е дискриминационна.

Ще продължим да работим протестно, каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов след среща на собствениците на нощните заведения в София, на която са били обсъдени последващи действия заради очакваното им затваряне, съобщи БТА.

"Персоналът на заведенията е ваксиниран почти на 100%. Искат да оставят ваксинираните хора на улицата, без работа. Най-вероятно на днешната среща ще вземем решение да не спазваме новите мерки, защото иначе ще бъдем обречени на фалити. Няма да спазваме работното време, което се налага, тъй като нямаме друга опция. От 6 месеца алармираме, че ще дойде тази вълна на коронавируса и, че нещо такова ще се случи, но не бяхме чути", обясни Алибегов по-рано днес.

Със заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев от 00.00 ч. на 27 януари се въвежда ограничение до 50% в капацитета/работната площ/брой лица в обектите и дейности със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения - ресторанти, кафенета, бирарии, сладкарници, барове, закусвални, чайни и др. В тях допускането на хора отново ще бъде със зелен сертификат. От същата дата се въвежда и работно време до 22.00 ч. за игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения, включително и тези към местата за настаняване.

Емил Коларов - председател на Сдружението на заведенията в България, заяви, че ако тази заповед не бъде отменена, от бранша са готови на протестни действия в страната.

Ричард Алибегов пък каза, че тази заповед е в разрез с политиката на правителството за по-голяма ваксинация, тя ограничава дейността на заведенията, на които им предстоят сериозни плащания на сметки за ток, данъци, заплати.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички