Баронеса дари линейка на онкоболница

Баронеса дари линейка на онкоболница | StandartNews.com

Специално оборудвана линейка получи като дарение СБАЛО „Свети Мина" в Благоевград. В болничното заведение за лечение на онкоболни бяха доставени и две инвалидни колички, храни и консумативи, нужни за възстановяването на пациентите. Дарението бе направено от немска фондация, а в Благоевград пристигна баронеса Рени фон Бехтолсхайм. Тя и представителят на неправителствената организация в България - Ласко Лазаров, уточниха, че с линейката носят и специални храни с много витамини, които ще се оставят за болните, а в Дома и Детско отделение на държавната болница ще бъдат изпратени сухи млека. Баронесата е германска благородничка, родом от Хасково, известна е с благотворителните си изяви в страната ни. Въпреки аристократичната си титла тя работи във фармацевтична фирма и се занимава с клинични изследвания. Баронесата е член на Малтийския орден и от години организира събирането на помощи за български социални и лечебни заведения.

„Това дарение е полезно и ще бъде голяма помощ за нас. Надяваме се, че тези ни контакти ще търпят развитие и в бъдеще, защото всяка една помощ като днешната е добре дошла за нашата болница. Искам да изкажа своята огромна благодарност и да връча благодарствена грамота на баронесата", изтъкна управителят на СБАЛО д-р Георги Георгиев.

„След като приключим тук, заминаваме за Пловдив, след това в Хасково, в Монтана, в Сунгурларе. През годините сме дарявали на много места и ще продължим да го правим", увери Ласко Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай