Българско село остана без кмет! Никой не го иска

Защо се стигна до тази абсурдна ситуация

Българско село остана без кмет! Никой не го иска | StandartNews.com

Абсурдна ситуация създаде сериозен проблем в наше село.

В търговищкото село Ралица няма нито един кандидат за кмет. Това потвърди за БТА председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) адвокат Дияна Игнатова.

Казусът бе включен като точка от дневния ред на заседанието на Общинския съвет в Търговище днес, за да бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на населеното място.

Когато няма регистриран кандидат за кмет, както е видно от Регистъра на кандидатските листи в ОИК, следва президентът да насрочи частични избори за кмет на кметство Ралица. Към момента длъжността се изпълнява от кметски наместник.

До провеждане на частични избори следва Общински съвет - Търговище да избере временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Ралица, обясни по време на заседанието временно изпълняващият кмет на Търговище Валентин Велчев.

Днес съветниците решиха за кметство Ралица временно да изпълнява длъжността "кмет на кметство", считано от изтичане на мандата - 27 октомври 2023 г., до провеждане на частични избори и полагането на клетва на новоизбран кмет - Тошко Денев. Денев и досега бе кметски наместник, поясниха от администрацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай