Българка в Швейцария направи фурор за "Евровизия 2016" (ВИДЕО)

Българка в Швейцария направи фурор за "Евровизия 2016" (ВИДЕО) | StandartNews.com

Българката Борислава Шишкова, родом от Ямбол, е сред 6-имата финалисти, които могат да представят Швейцария на Евровизия 2016 г.

Борислава използва сценичния псевдоним Bella C и ще се опита да надвие конкуренцията с авторската си песен Another World.

Преди да реши да участва в конкурса на Швейцария за избор за песен на Евровизия 2016, тя получава предложение да стане жури на съревнованието в Швейцария. 10 дни преди крайния срок за записване обаче, тя и неин приятел правят песента - тя написва текста, той - музиката.

"За 30 минути написах текста, всичко сякаш се изля по вода", разказа тя пред бТВ.

"С песента си исам да напомня на всички да се обичат повече", допълва изпълнителката.

"След няколко дни, за което съм страшно развълнувана, ще имам възможността да съм на една сцена с Джеси Джей и с братята на Майкъл Джексън - Дъ Джаксънс. Буквално броя часовете, броя дните, до участието на 4, 5 и 6-ти февруари в Цюрих", разказва тя.

Демо версията е записана в Powerplay Studio, в което са работили "Бекстрийт бойс", "Би Джийс", Лейди Гага, Лени Кравиц и още много световно известни музиканти.

Това не е първият й опит за Евровизия. Преди няколко години нейна песен е класирана в челната десетка за конкурса. Свирила е за Тина Търнър, Долф Лунгренд, Род Стюард, Силви Вартан, Джони Холидей, Жан Рено и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай